En we gaan nog niet naar huis! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sina - WaarBenJij.nu En we gaan nog niet naar huis! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sina - WaarBenJij.nu

En we gaan nog niet naar huis!

Door: Sanneke & Sina

Blijf op de hoogte en volg Sina

02 November 2007 | Nederland, Amsterdam

Daaag Toppers!!

Hoe is het in NL? Hier is de afgelopen 2 weken weer het nodige gebeurd! Even een ‘kleine’ update….

Vrijdag 19 oktober
Na heerlijk te hebben uitgeslapen een ontspannen dag gehad. Iedereen was helemaal blij want die avond zouden we met de lodge naar DJ Tiesto gaan!!! En het was een toppertje hoor…helemaal uit je pannetje op tiesto-beats en als klap op de vuurpijl ook nog even bij hem op het podium dansen…jaja dat lezen jullie goed! Wij hebben bij onze enige echte Thijs op het podium gedanst! Om 5 uur was het feestje voorbij en zijn we in de lodge nog even verder gegaan met onze eigen poolparty! Wat een avond!!

Zaterdag 20 oktober
Enigzins met een vermoeid lijf opgestaan want vandaag stond Robbeneiland op het program. Een bijzondere ervaring die goed is om meegemaakt te hebben. Je vaart vanuit het Waterfront naar Robbeneiland en daar aangekomen rij je met een bus over het eiland heen naar de gevangenis. Onderweg verteld een vrijwilliger iets over het eiland en vooral over de apartheid die nog niet zo lang geleden is afgeschaft. Dit zet je dan wel weer even aan het denken dat vrijheid niet een vanzelfsprekend ding is en dat we blij mogen zijn met wat we hebben en allemaal kunnen doen. Bij de gevangenis aangekomen verteld een ex-gevangene hoe het er daar allemaal aan toe ging. Het is zo bizar dat hoe mensen daar werden behandeld. Zelfs binnen de gevangenis was er een apartheid, je werd op ras en geloofsovertuiging gescheiden.
Al met al een indrukwekkende ervaring. ‘s Avonds zijn we met een groep mensen rugby gaan kijken in de kroeg. Het was de finale tussen Engeland en Zuid-Afrika en we hebben GEWONNEN!!! Dit moest natuurlijk gevierd worden, het was weer een mooie avond tot in de vroege uurtjes…

Zondag 21 oktober
En dan denken dat werk zwaar is maar weekend vieren is ook een fulltime baan. Vandaag heerlijk uitgeslapen en toen als een echte decadente toerist onze brakke lijven geparkeerd in een rode toeringbus die je langs al het schoons van Capetown rijdt. Het was fantastisch weer en een goede dagbesteding. ‘s Avonds een pizza’tje gegeten en vroeg naar bed want maandag moest er weer gewerkt worden!

Maandag 22 oktober t/m donderdag 25 oktober
Werkuh, werkuh werkuh en nog es werkuh!

Donderdag 25 oktober
Iemand uit de lodge had het briljante plan om Lion’s head te gaan beklimmen Dat is een deel van de tafelberg. Het zou deze avond volle maan zijn dus een ideale dag om te gaan klimmen. Om een uurtje of zes vertrokken we vanaf de lodge naar de berg om Lion’s head met zonsondergang te gaan beklimmen. En het is een aanrader! Prachtige zonsondergang, prachtige vergezichten, wel een pittige klim maar eenmaal boven op de berg met het uitzicht over Kaapstad dan is het allemaal waard. De terugtocht daarentegen zonder zaklamp en met bewolkte volle maan was hilarisch maar soms wel een beetje gevaarlijk. Al met al als een geheel weer beneden gekomen.

Vrijdag 26 oktober
Vandaag was de aktiviteit waar we al de hele week naartoe hebben geleefd…we gingen namelijk skydiven!!! Wat is dat gaaf zeg! Met een groep van vijf zijn we naar de Capetown skydive gereden en hup 1 voor 1 het vliegtuigje in en weer veilig landen op de grond. Spanning giert door je lijf maar we kunnen jullie vertellen…het is echt verslavend! Helaas werd het na de derde persoon te bewolkt dus was het onveilig om te gaan springen. Jammer voor Sanneke maar dat komt helemaal goed later in de week. ‘s Avonds zijn we naar de Tyger Tyger gegaan, een kleine discotheek in Kaapstad. Errug gezellige avond weer!

Zaterdag 27 oktober
Vandaag was het brakdag. Lekker uitgeslapen bij het zwembad gelegen en vervolgens hebben we met de lodge gegeten en een gezellige Hollandse avond gehad.

Zondag 28 oktober
Tjeetje zeg wat is die berg hoog maar we hebben hem wel beklommen vandaag! Na 4 uur lang ploeteren en zweten hebben we het topje van de Tafelberg bereikt! Het was zwaar en warm maar wel ontzettend leuk om gedaan te hebben. Het uitzicht is geweldig! Gelukkig gingen we met de kabelbaan naar beneden want anders werd het wel een beetje teveel van het goede ;) Verder een ontspannen avond gehad!

Maandag 29 oktober
Lalalala Bokkies, lalalala bokkies….joepie! Vandaag kwamen de Springbokkies in Kaapstad aan! Voor degene die niet op de hoogte zijn, de Springbokkies zijn het Zuid-Afrikaanse rugbyteam die de Worldcup hebben gewonnen. Om 13:00 zijn we naar Longstreet gereden om daar onder luid gejuig de Springbokken te verwelkomen! En wat waren ze dichtbij!

Dinsdag 30 oktober
‘s Ochtends gewerkt en ‘s middags is Sanneke eindelijk uit het vliegtuig gesprongen! Wat geweldig is dat zeg! Kijk maar goed naar de foto’s…hoog he?

Woensdag 31 oktober
Gewerkt.

Donderdag 1 november
Gewerkt en daarna heerlijk uit eten geweest want het was onze laatste werkdag! We hebben afscheid genomen van onze collega’s en de kindjes. Het waren 8 leerzame weken maar we zijn stiekem ook wel een beetje blij dat het er nu op zit.

Vrijdag 2 november
Vandaag hebben we onze beoordeling gehad en we hebben een goed!!! Wat zijn we blij! Dit gaan we vieren vanavond!

Morgen vertrekken we naar Johannesburg om vanuit daar naar het Kruger te rijden en ook nog naar Mozambique te gaan! Wij hebben zin in de komende 2 weken! Heerlijk ontspannen en dan is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan Wij hebben nog zin in onze tijd in Zuid-Afrika, we hopen dat jullie het ook nog steeds volhouden in het steeds kouder wordende kikkerlandje! Tot snel!

liefs S&S

• 02 November 2007 - 18:27

Mamma:

hoi meisjes,

wat een actie allemaal. Geniet nog maar even van jullie 'vrije' dagen. Het is nog niet zo heel koud hier, maar het idee aan een zonnig tropenstrand te liggen....is wel heel verleidelijk.

liefs en wees voorzichtig

• 02 November 2007 - 20:30

Marijke:

heyhey!
    Superleuk allemaal.
    Ben benieuwd hoe jullie Mozambique vinden!!!
    Kus,
    Marij

• 03 November 2007 - 09:51

Pia:

Jeetje de coole verhalen blijven maar komen! Klinkt goed hee!! :D Ik zou zeggen geniet voor 100% van de laatste weken, want hier is alles straks weer veel te gewoon ;)
    XX

• 03 November 2007 - 10:37

Hey Sanneke!:

Wat geweldig!! Ik wens jullie nog een super tijd toe!! Geniet ervan!
    In Nederland gaat alles z'n gangetje. Morgen hebben wij de huisdag, maar we kijken er ook al naar uit dat we met jou kunnen gaan high-tea'en San!

Vorige week was Elly nog in Nederland! Ik heb er nog heel even gezien op een feestje in de Bonte Koe. Alles ging perfect. Ze is denk ik nu alweer vertrokken naar Kuwait.

Liefs Jolien

• 03 November 2007 - 11:02

Papa Hans:

T lijkt wel of jullie alleen maar feestvieren! Ik ben best wel jaloers.
    Hans

• 05 November 2007 - 10:19

Goutum:

Hallo dames,

Het houdt niet op met alle prachtige avonturen! Hoe moet dat nu als jullie weer "gewoon" thuis zijn? Geniet er nog maar van de komende weken!

Hartelijke groeten,
    Leo en Cocky

• 05 November 2007 - 19:21

Priscilla:

Super van jullie beoordeling!
    Geniet nog van jullie vrije dagen..
    Sien, tot gauw in Nederland.
    Kus

• 06 November 2007 - 07:48

Dora:

Alweer afscheidjes aant nemen, wat gaat de tijd snel dan!! Jullie maken er wel een feessie van :)!
    Kus van druk-werkende-feestende Door.

• 07 November 2007 - 09:59

Lisanne:

Waaaaauw wat een verhalen! Heel veel plezier nog de komende weken! Liefs Lisanne

• 08 November 2007 - 09:15

Revital:

De verhalen blijven prachtig.. Ik hoop dat jullie genieten van de laatste weken! veel plezier, liefs, Revital