KL
Door: Sina
Blijf op de hoogte en volg Sina
04 Mei 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur
Allereerst bedankt voor al jullie lieve reacties op de site, de mailtjes, smsjes etc. Ik vind het super om af en toe wat vanuit NL te horen! :)
Het was leuk om weer terug te zijn in Thailand! Van de onrust in Bangkok heb ik vrijwel niets gemerkt, behalve dat het wat rustiger was in de toeristische gebieden, maar dat is alleen maar lekker. Ik ben gelijk door gegaan naar Koh Tao, een eiland in de Golf van Thailand. Het was hartstikke heet (40 graden) en wat doe je als het warm is? Precies, je gaat de zee in! Ware het niet dat die bijna net zo heet als het strand is, bah! Maar ik heb mij hier prima vermaakt met een duikcursus en ben nu in het bezit van een Open Water Diver Padi :) En mazzelkont als ik ben, zag ik bij mijn eerste duik in zee een walvis! Moet wel eerlijk bekennen dat ik in het begin dacht dat het een boot was, want hij was zo groot... Haha!
Van Koh Tao ben ik naar Koh Phagnan gehopt. Het eiland van de fullmoonparty's. Super overweldigend en je kijkt je ogen uit! Om een impressie van een fullmoonparty te geven: foamparty, poolparty, 'rope of fire' (touwtje springen over een touw van vuur), mushroomhill (inderdaad, de bar waar je paddoshake's kunt krijgen), heel veel bodypaint, glow in the dark, buckets (emmertje wiskhy/cola met thaise redbull), afterparty's van 7 uur 's ochtends tot 10 's avonds en vooral heel veel (stuiterende) mensen... Ik denk dat alle verhalen die je over fullmoonparty's hoort wel waar zijn. Als je van een goede party houdt, moet je hier beslist een keer naar toe! Ik vond vooral de feesten voor fullmoon geweldig, die zijn wat minder massaal en ik kwam iedereen tegen die ik tijdens het reizen heb ontmoet! :) Zeker een van m'n beste feesten ooit! En dat terwijl ik er een gebroken teentje aan over gehouden heb (iemand dansde iets te enthousiast en sprong vol op mijn voet, auw!)
Natuurlijk niet alleen gefeest, maar ook het eiland per scooter verkend. Tsja, je moet toch wat als de Thaise redbull je wakker houdt...
Daarna op naar Kuala Lumpur, Maleisie. Je wordt meteen verbeterd als je hier 'Kuala Lumpur' zegt, want het is 'KL'. Klinkt ook veel cooler natuurlijk ;)
Hier ben ik langer verbleven dan gepland, want helaas heb ik weer het ziekenhuis moeten opzoeken. En ik had mij nog zo voorgenomen dat niet meer te doen. Geen buikgriep dit keer, maar een hele vervelende infectie aan mijn been. Ben in Thailand waarschijnlijk gebeten door een of ander insect en dat is gaan ontsteken. Resultaat: een twee keer zo dikke knie. En dan met die gebroken teen erbij is backpacken niet echt een succes. Ik moet nu dagelijks naar het ziekenhuis om de wond te laten verzorgen en krijg een injectie met god mag weten wat. Het is een goedje wat ze iig niet in NL gebruiken, maar vanaf nu zweer ik erbij... Het gaat namelijk al veel beter. Heb op het moment een gat van 2 cm diep naast mijn knie, maar geloof mij, het ziet er al veel beter uit dan wat het was en, belangrijker, veel minder pijnlijk. Ik zal jullie de details verder maar besparen. Maar verpleegkundige Sina ziet het wel goed komen, al zal het natuurlijk nog wel even duren. Ja, backpacken maakt je er niet echt mooier op...
Ik heb gisteren en vandaag eindelijk wat van KL kunnen bekijken. Natuurlijk op een rustig tempo, maar alsnog veel kunnen zien. De mensen zijn echt superschattig hier. Ze zijn heel geinteresseerd en ook bezorgd, zelfs oudjes staan voor mij op in de skytrain!
Vanavond vertrek ik met de trein naar Singapore. Want morgen vlieg ik naar Melbourne! :)
Zou jullie natuurlijk graag mijn foto's willen laten zien, maar ben mijn snoertje vergeten... Niet alleen fysiek, maar ook mentaal ga ik achteruit. Grapje! ;)
Heel veel liefs, Sina
04 Mei 2010 - 13:29
Aliek:
Een walvis!!!!!! Dat lijkt me echt bizar. Wat een geluk inderdaad! Maar wat een pech met je manke pootje... Lijkt me heel naar en pijnlijk. Maar bikkel als jij bent, sla je je daar wel weer doorheen, zo te lezen. Doe voorzichtig met jezelf en je lijfje!
Graag snel foto's! :)
Kus -
04 Mei 2010 - 15:50
Ron:
Hi Sien, wij wandelen in Belgisch Limburg maar dat is heel wat anders dan KL. Je hebt het niet makkelijk maar kop op en moedig voorwaarts naar down under.
Groet en kus van ons allen.
04 Mei 2010 - 20:09
Manon:
Ooh Sien, wat een verhaal weer!! Dat van die walvis en die fullmoonparty's, tof! Maar naar van je been zeg, hopelijk heb je een beetje leuke mensen om je heen die je op sleeptouw nemen? Toy toy en have fun! Liefs -
05 Mei 2010 - 16:34
Karen:
nou, ik heb geen walvis gezien:( niet eerlijk! aan de andere kant; ik heb ook geen enge infectie aan mn knie..Anyways ik blijf jaloers hoor!! Succes in Melbourne meissie! zie je daar! -
16 Mei 2010 - 20:33
Wendy:
ben nu toch wel weer erg nieuwschierig naar je foto's hoor!( mn die van je knie) hoop dat je been weer een beetje beter is, veel plezier in Melbourne
greetzzzzzzzzzz Wendy en Annemarie uit het Diac