Happy New Yeal! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Sina - WaarBenJij.nu Happy New Yeal! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Sina - WaarBenJij.nu

Happy New Yeal!

Door: Sanneke & Sina

Blijf op de hoogte en volg Sina

13 Februari 2010 | Thailand, Bangkok

Dear Fliends and family,

How al you? Nee, dit zijn geen typfouten. De Leidse R is niets vergeleken bij de Thaise R. Wen er maar aan! ;)
Inmiddels hebben we Bangkok achter ons gelaten en zijn we op het bounty-eiland Koh Samet beland. Heel vervelend...

Maar laten we bij het begin beginnen. Onze eerste indrukken van Bangkok waren vooral tuk-tuk's, taxi's, brommertjes, bussen, smog, hitte, backpackers, heel veel mensen en lawaai. In het begin werden we een beetje gek van al het geharrewar, maar dat kwam waarschijnlijk doordat we moesten wennen aan de hitte en onze jetlag (ja, we hadden, tegen de verwachtingen in, er toch last van).
Na ons gebroken nachtje zijn we naar het Grand Palace gegaan, heel mooi maar ook ontzettend druk en toeristisch. Het leek bijna de Efteling zo met z'n allen in de rij!
Daarna zijn we naar de Wat Po gegaan: de grootste buddha van Bangkok. Hier was het een stuk rustiger en de tuin was heel fijn met bankjes in de schaduw, waar we zijn bijgekomen van onze eerste indrukken.
's Avonds aten wij in de Kao San. Dit is een de grote backpackersstraat in Bangkok. Daar kom je echt alles tegen! Dan begin je alle prototypen over thailand wel te geloven (shemales en van die europeanen met veel te jonge thaise meisjes etc.)
De volgende dag zijn we met de taxiboot naar de Wat Arun gevaren. Even voor de duidelijkheid, 'Wat' is Thais voor tempel. Naar onze mening was deze tempel een van de hoogtepunten. Bij deze oude tempel hebben wij wederom genoten van de rust.

Inmiddels beginnen wij te wennen aan de Thaise Cultuur. Altijd mensen op straat, altijd wel iets te nassen, op elke hoek een tuk tuk (whele al you going?), de verkopers van allerlei onzin. En vooral de liefde voor Bob Malley (Bob Marley). Hoe vaak wij al niet 'No woman, no cly' gehoord hebben...

Nu zijn we dus op Koh Samet. We dachten heerlijk te chillen, en dat doen we ook, maar wat wil het toeval nou, vanavond begint het Chinese Nieuwe Jaar. En dat moet gevierd worden! Vanavond dus maar een Pre-fullmoon party en bijkomen op ons parelwitte zandstrand...

Veel liefs, S&S

• 13 Februari 2010 - 10:33

Manon:

he meiden!!

leuk om te lezen!! ik zou zeggen gelukkig nieuw jaar!! alvast!!
    hihi...klinkt wel gek hoor zo in februari!
    en veel plezier op het parelwitte strand ben helemaal niet jaloers!! :-)

xxx Manon

• 13 Februari 2010 - 11:31

Geerte:

Hoi hoi,
    nou toch wel een klein beetje jaloers!
    Heerlijk, als ik jullie verhaal lees, komen alle herinneringen weer boven.
    En dan die heerlijke subtropische temperaturen...en hier maar vriezen! Het begint al helemaal te kriebelen.
    Liefs Geerte & Janneke & Danny

• 13 Februari 2010 - 13:00

Manon De Liefste:

heeej sien,

ik zie dat jullie meerdere freunden met de naam manon hebben, dus hierbij even mijn kenmerk;) klinkt ellug mooi allemaal! Enjoy meiden, want hier is het kaahaahoud!!

X

• 13 Februari 2010 - 13:04

Koosje:

Hoi hoi lieve meiden,

Wat een mooie verhalen! Thanks vool jullie lieve veljaaldags sms ;-) Maak er een prachtig feestje van daar op dat bounty eiland. Moet vast een goed voorteken zijn dat jullie op het parelwitte zandstrand een nieuw jaar in gaan! Denk aan jullie!

Dikke kus

• 13 Februari 2010 - 14:50

Arman:

Hey Sien!

Klinkt echt supergoed allemaal en herkenbaar ook! Verlang echt terug naar mijn Thailand trip... Veel plezier nog!

kus

• 13 Februari 2010 - 15:42

Ron:

Hoi Sien en Sanneke

Leuk om weer wat van jullie te horen en vooral ook dat jullie je zo goed vermaken. En tja, 'chinees' nieuwjaar is altijd rond deze tijd, da's geen toeval. Wel toast op het nieuwe jaar en tot het volgende bericht. Groet en x
    Ron

• 13 Februari 2010 - 17:31

Femmy:

He meiden!

Klinkt echt geweldig!!!! En wat is het warm bij jullie..zucht.... Hier is het nog steeds steenkoud, dus geniet maar lekker!! Veel plezier met 'oud&nieuw'!
    En Sien, het is hier stil..

Dikke kus, Fem

• 13 Februari 2010 - 18:27

Meu:

Ik sluit mij aan bij Manonchou: gelukkig nieuwjaar! X

• 14 Februari 2010 - 11:21

Suus:

Hey Sien!
    Klinkt helemaal super! Veel plezier met het ´oud & nieuw´!! ;)
    Dikke kus vanuit een nog steeds besneeuwd en vriezend Holland!!
    X Suus

• 14 Februari 2010 - 11:41

Carine:

He Sannie!!

Klinkt super, en vooral ook herkenbaar!!! De cultuurshock de eerste uren in Bangkok, het wit en de glinstering in Grand Palace en jawel, zelfs Koh Samet!! Daar heb ik ook op het strand gelegen! Zitten er bij jullie ook idioot veel va die gekko's boven je deur??

Het is in ieder geval om jaloers van te worden: zon en strand vs. vrieskou en sneeuw in Nederland...
    Geniet ervan, allebei.
    Waren mijn baths eigenlijk nog geldig?

Veel plezier en dikke kus, Carine

• 14 Februari 2010 - 17:30

Mirte Verkooijen:

Hi Meiden,

Sorry Sanneke dat ik niet meer gebeld had, maar had m'n examen die vrijdag en daarna meteen op vakantie....slecht excuus...maar het was wel zo:D
    Nou ik lees alweer dat jullie je daar prima aan het vermaken zijn!
    Leuk om het te lezen!
    Have fun....en ik kijk naar jullie volgende verhaal uit!

Dikke kus en knuffel!!

• 14 Februari 2010 - 17:55

Marieke:

Zijn dr ook echte mannen daar?? ;)
    Heb jullie in gedachten uitgezwaaid toen ik de andere kant op vloog en in n andere cultuurshock terechtkwam!
    Have fun, en details please!!
    X Marieke

• 15 Februari 2010 - 01:02

Afdeling 2b:

Klinkt erg vervelend allemaal!
    wij zijn helemaal niet jaloers hoor!
    Goede reis verder, hoop dat dit een goed jaar voor jullie wordt.
    Nog leuke mannen gelukkig nieuwjaar gewenst?
    groetjes Wendy, Mariet en Rene(diac)

• 15 Februari 2010 - 12:55

Oma Willy:

Vandaag heb ik jullie verslag gelezen en ben wel een beetje jaloers op jullie. het is hier nog steeds winter.geniet van je vacantie en tot ziens

• 16 Februari 2010 - 05:03

Heidi En Anouk (2B):

Hee Sina!

Zo te lezen gaat daar alles goed. Wij zitten nu heerlijk in de nacht en er valt een pak sneeuw naar beneden. Je zal vast jaloers op ons zijn ;)!

Heel veel plezier nog,
    Groetjes Heidi en Anouk

• 16 Februari 2010 - 20:58

Afdeling 2a:

Ha Sanneke,

Wat leuk om te lezen dat jullie zo genieten!! Heel gaaf!!
    Heel veel plezier!

Groetjes je neuro collega's

• 20 Februari 2010 - 12:30

Chris & Joyce:

Ha Zussie,

Goed verhaal! Voor rust is Bangkok niet echt een ideale locatie, dan kun je maar beter op een bounty eiland gaan zitten! Bob M is, zoals wij ook gemerkt hebben, idd erg populair, die ga je nog wel vaker tegenkomen! Maar dat geeft later wel weer een fijn gevoel als je die in het koude nl hoort, moet ik gelijk denken aan lekker weer, wit strand, ondergaande zon, koud pilsje en Bob op de achtergrond....

Geniet ervan!

Knuf,

Je Broer en Schone Zus

• 07 April 2010 - 18:01

Mama Mieke:

He Sina en Sanneke,

Gaaf allemaal zeg. Enjoy!
    In NL ook alles goed. Diok dames blijven in de ere klassen en met kleine Xander gaat het ook goed.
    Groetjes van de fam Arkesteijn.