George in the Jungle - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Sina - WaarBenJij.nu George in the Jungle - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Sina - WaarBenJij.nu

George in the Jungle

Door: Sanneke & Sina

Blijf op de hoogte en volg Sina

23 Februari 2010 | Thailand, Chiang Mai

Sawadee Kah!
Allereerst bedankt voor jullie reacties! Zo leuk om te lezen! :)
Na ons bounty strand in Koh Samet zijn we via Bangkok naar het Noorden getrokken. We zijn begonnen in Ayuthaya. In het centrum van deze stad bevind zich in een groot park de ruines van oude tempels. In de loop der jaren zijn deze afgebrokkeld, vernield, omgewaaid en nu staat het op de Unesco ergoedlijst. En terecht. Nadat we met de trein in Ayuthaya waren aangekomen kregen we van ons schattige guest house, twee kleine fietsjes te leen. Ook heel schattig natuurlijk, maar niet zo comfortabel om mee te fietsen. Het was weer even wennen om links te rijden, maar het verkeer is heel rustig. Ze rijden weliswaar hard, maar als je er gewoon voor 'springt' stoppen ze vanzelf en geven ze je voorrang ;)
Na een nacht zijn we verder getrokken naar Sukothai. Het oude centrum van deze stad is wederom Unesco erfgoed. Hier zijn we ook weer op de fiets gestapt en ploeterden we door de ruines. Want warm was het wel om 12 uur, zo op het heetst van de dag! Weliswaar niet zo slim van ons, maar wel des te rustiger in het park en krijg je echt een beetje het 'Zen-gevoel' als je daar in je eentje voor zo'n tempel staat...
Hierna zijn we per bus naar Chiang Mai getrokken. Het backpackers-Mekka van Thailand. In het begin hadden we nog niet helemaal door waarom, misschien kwam dat doordat we het backpackers gevoel nog niet zo te pakken hadden. Maar daar is inmiddels verandering in gekomen!
We hebben de afgelopen dagen een trekking van drie dagen gedaan. We trokken met tien man en drie gidsen door een National Park in de buurt van Chiang Mai. Het was een gemeleerd gezelschap; van vozend stelletje tot bankrover/ex-gevange (geen grap). Het zorgde in ieder geval voor veel vermaak tijdens de kampvuren 's avonds en als we aan het chillen waren bij een waterval. Als we de bergopwaarts gingen was het verdacht stil... Onze conditie was ver te zoeken! Behalve hiken, hebben we ook op een olifant gereden (ooit wel eens door een olifant ondergeniesd? Wij wel), zijn we wezen bamboe raften en hebben we 's nachts op de grond geslapen, zucht! Maar het beviel ons, op die olifantenroggel na, allemaal weer prima!
We proberen van alles te eten/proeven (is dit een koeienoog? Smaakt meer naar een tofubal...) De verse fruitshakes gaan er prima in en het Thaise bier smaakt ook goed. En ja pap en mam, we eten heel verantwoord veel groente en fruit ;) Kortom, de Thaise keuken bevalt goed!
We zijn relax, laid-back en volop aan het genieten! En het wordt alleen nog maar beter met mooie dingen in het vooruitzicht: donderdag op naar Laos!
Maar eerst nog morgen George in de jungle uithangen met de Gibbon experience.

Een kleine selectie van onze vele foto's is te vinden op picasaweb: http://picasaweb.google.co.th/sinabosman1/Thailand#

Veel liefs, S&S

• 23 Februari 2010 - 13:28

Meu-op-de-peu:

Je raakt helemaal zen als je jullie verhaal al leest........wat een supermooie foto's!
    Na 2 reisverslagen hebben jullie mij al overtuigd van het genot/plezier/rust/ontspanning van een wereldreis. Nog heel veel plezier. X

• 23 Februari 2010 - 14:37

Koosje:

Hoi lieve schatten,

Wat een leuke verhalen en prachtige foto's!! Natuurlijk heel blij dat jullie ook nog eens werelderfgoed bekijken ;-) Veel plezier in Laos! kus

• 23 Februari 2010 - 14:40

Ron:

Hoi Sina en Sanneke

Klinkt allemaal heel erg aanlokkelijk daar in Chiang Mai en verder. O)ok mooie foto's - als 74 een kleine selectie is - hoevelle hebben jullie er al? Veel plezier en geode reis naar Laos (waar gaan jullie daar naar toe?)

Kus en groet,
    Ron

• 23 Februari 2010 - 16:37

Geerte:

Schitterende foto's!

Krijg al weer helemaal zin om op reis te gaan!
    Veel plezier en een kusje van Janneke

• 23 Februari 2010 - 20:47

Linda:

Wow, pas net op weg en nu al zulke mooie verhalen! Zou het graag zelf meemaken, zelfs de olifantenrochel:)! Maar Sien als zelfs jij die berg niet goed opkomt, zou ik helemaal kapot gaan... Of nu al iets teveel Thais bier gedronken? Veel plezier weer en ik kijk uit naar jullie volgende bericht! Kus

• 24 Februari 2010 - 14:36

Eefje:

Waar blijven de plaksnorren???

• 24 Februari 2010 - 16:09

Mama Mieke:

He Sina,

Wat gaaf allemaal als ik dat zo lees en zie.
    Supermooie foto's en leuk gezelschap. Hoef je ook geen Prison Break te kijken :)

Groetjes Mieke

• 24 Februari 2010 - 16:28

Emol:

Heerlijk om te lezen dames!! Wanneer komt het volgende verhaal? xx

• 24 Februari 2010 - 17:29

Petra Zwart:

sien,
    klinkt echt geweldig! dankzij ndaine zijn nu ook de diokdames weer up to date,
    we waren je namelijk even kwijt..
    echt heel gaaf die foto's en je verhalen van afgelopen tijd. wat gaat het eigenlijk snel he?

x

• 24 Februari 2010 - 20:48

Marina:

Hee lieve San (en natuurlijk ook Sina)!

Wat maken jullie al veel mee daar zeg, super! En de foto's zijn echt prachtig! Kan alleen maar zeggen, jaloers! (-; Geniet er maar lekker van en kijk uit naar de volgende belevenissen en mooie foto's!

Liefs!

• 24 Februari 2010 - 21:01

Jolien:

Lieve dames,

Geweldig allemaal! Geniet ervan!! Ik volg jullie op de voet.. In Nederland volgens mij weinig nieuws! Go is aan het oppassen op Lola en Fré heeft een date! ;-)

Liefs Jolien

• 26 Februari 2010 - 23:06

Arman:

Lieve Sien!

Geweldig om te lezen allemaal! En wat hebben jullie al veel mooie foto's! Veel plezier nog en kijk uit naar volgende foto's!

x

• 03 Maart 2010 - 13:05

Karen:

He meiden!
    Ik ben in Vientiane, even wennen hoor na vang vieng! Was jullie dag leuk?
    ik ben in een internetcafe en ben jullie emailadressen in mn guesthouse vergeten. Mn nummer is in ieder geval 020 3610319! Hoop snel iets van jullie te horen want lijkt me echt gezellig om nog samen te reizen:) veel plezier in vv nog!
    Kus

• 04 Maart 2010 - 08:50

Aldo:

He San! Wat leuk om jullie verhalen te lezen en super dat jullie het zo leuk hebben! Geniet er nog van en veel plezier! Dikke kus!