Oh my Buddha... - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Sina - WaarBenJij.nu Oh my Buddha... - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Sina - WaarBenJij.nu

Oh my Buddha...

Door: Sina

Blijf op de hoogte en volg Sina

18 Maart 2010 | Cambodja, Khett Siem Reab

...Dit is een kreet die ik inmiddels al vele malen heb geslaakt. Zo was dat na het zien van mijn hangmat op de veranda van mijn bungalow aan de Mekong op één van de 'four thousand islands'. Ook was dit na het zien opkomen van de zon achter de Angkor Wat. En zéker was dit na 60 km te hebben gefietst door 40 graden hitte. OH MY BUDDHA!

Na Tha Thek ben ik samen met een Nederlands meisje, Karen, verder getrokken naar Pakse. Hier hebben we wederom twee dagen een motortje gehuurd. (Waarvoor wou ik geen scooter vanaf m'n 16e?!) Over het prachtige Bolavenplateau reden we van de ene naar de andere waterval, waar we heerlijk konden zwemmen. De volgende dag zijn we met een veerpontje naar de ruïnes van Champasak gegaan. Wederom een Unesco erfgoed. Wat staat hier immers niet op de Unesco lijst? ;)
Vanuit Pakse vertrokken we naar het prachtige Don Det. Eén van de 4.000 eilanden in de Mekong, in het zuiden van Laos. Werkelijk waar, zodra je met je voeten uit de boot op het (enorm hete) zand stapte, vielen alle zorgen van je af. Zeker na het regelen van zo'n bungalow ;) Twee uur wachten op je lunch of wat dan ook, kan niemand echt iets schelen. De enige zorgen die er zijn, is het antwoord op de vraag: 'Komt er vandaag dan een wolkje voor de zon?' Kortom, laid-back Laos vind je zeker weten hier! Ik heb op dit eiland natuurlijk niet alleen maar gechilled. Zo ben ik ook nog wezen eilandhoppen naar Don Khon, voor de grootste (en nu waarschijnlijk ook droogste) waterval van Zuidoost Azië. Ook hebben we met een boottocht door de omgeving de zeer zeldzame Irrawaddy dolfijnen gespot. Die dagen waren absoluut genieten!

Na een reisdag van 16 uur, dat is op zich ook wel een 'Oh my Buddha' waard, kwamen we aan in Siem Reap, Cambodja. Hier is het achtste wereldwonder (je raadt het al, van de Unesco lijst) te bewonderen: de Angkor Wat. Hier hebben wij ons inmiddels al twee dagen per fiets vermaakt en zijn nu dan ook best wel uitgeput. Zeker terecht op de lijst, en ook de tempels er omheen verdienen wel een plekje! :)

Na afgelopen dagen doen we morgen weer even wat rustiger aan en willen we graag ook nog Siem Reap zelf verkennen. Het ziet er uit als een gezellig stad en we hebben zojuist ook al wat leuke barretjes gezien :)
Overmorgen weer aan de bak, maar dan met tuk-tuk, het noorden van het park bekijken. Die 35 km heen en dan nog terug kunnen we niet meer aan met onze zadelpijn…

Tot slot kan ik jullie nog verblijden met 'wat' foto's (lang leve high speed internet). Sorry pap, maar een kleine selectie is dit keer weer niet gelukt. Dus ik zou zeggen: 'pak wat te drinken, ga lekker zitten en enjoy!'
De foto's vanaf de Gibbon experience in Chiang Mai tot aan vandaag zijn te bewonderen op: http://picasaweb.google.com/sinabosman1

Heel veel liefs, Sina

• 18 Maart 2010 - 09:58

Ron:

Hoi Sina (en Karen)

Goed nieuws en het klinkt allemaal erg mooi en enthousiast. Ik ga even snel doorklikken naar je fotot's en vanavond daarmee verder. Zit nu op 16e etage in R'dam op de Maas en de Zwaan te kijken. Heel anders dan 4000 eilanden en Angor Wat maar ook wel mooi.
    groet en kus
    Ron

• 18 Maart 2010 - 10:01

Femmy:

Hee pien,
    wat geweldig klinkt 't allemaal! En supermooie fotos! Leuk dat je met een nederlands meisje verder reist, contacten genoeg dus daar:)
    Geniet lekker! XX Fem

• 18 Maart 2010 - 10:41

Suus:

Hey Sien!
    Heerlijk genieten weer van je verhalen, zo achter mn PC'tje op werk, haha! Ga nu even je foto's bewonderen... :)
    Dikke kus!!

• 18 Maart 2010 - 10:57

Sanneke:

jaloers...is het enige wat ik kan zeggen!! geniet!! ik mis je!

xx

• 18 Maart 2010 - 13:16

Koosje:

Hoi lieve Sien,

Vanaf een computer in de Starbucks in Geneve een dikke kus...lang leve globalisering ;-) Weet niet of m'n smsjes je hebben bereikt, maar kort samengevat lieve groetjes van mij en heel veel succes op je grote reis. Leuk dat je een nieuwe reis buddy hebt gevonden! En zo te lezen ben jij straks de erfgoed specialist ;-)

Kus Koosjs

• 18 Maart 2010 - 13:16

Koosje:

Hoi lieve Sien,

Kus Koosjs

• 18 Maart 2010 - 14:37

Geerte:

Hoi zus,

Wat een supermooie foto's ben eigenlijk heel blij dat je geen 'kleine' selectie gemaakt hebt...zo kan ik op afstand toch meegenieten.

Wens je het allerbeste en kan niet wachten op je volgende verhaal.

• 18 Maart 2010 - 14:42

Sofie:

He bah wat vervelend die zon, en stranden en Unesco gebouwen.... ;)Dat je nu alweer in Cambodja zit! Gelukkig schijnt ook hier weer de zon, genieten!! XXX

• 18 Maart 2010 - 18:41

Heidi:

Hoi Sina!

Leuk om je verhaal weer te lezen! Ook je foto's gelijk bekeken natuurlijk! Herken er veel van m'n zusje ;)

Hoop dat alles verder goed gaat met je! Jammer dat je alleen verder moest, maar gelukkig ontmoet je snel andere mensen waar je mee kunt reizen!
    Zal wel even omschakelen geweest zijn!
    Wel erg stoer van je hoor!

Groetjes
    Heidi (2B)

• 18 Maart 2010 - 19:15

Manon:

heeej sien, mooie verhalen! wij hadden een scootertje gehuurd bij siem reap > ook zadelpijn, maar iig wordt je er niet moe van ;) Onthou happy guest house als je nog in phnom penh beland. En heel heel veel plz! X

• 18 Maart 2010 - 20:18

Aukje:

Hey Feestkonijn,

Wat een heerlijkheid!! De foto's zien er geweldig uit en je verhalen zijn om jaloers op te worden!!
    Misschien dat je de Unesco wel ff kan helpen hun lijstje te maken :)

XX Auk

• 19 Maart 2010 - 09:36

Emol:

Lekker Sien, mooie verhalen. Keep 'em coming!! Wij hoeven alleen maar te spelen om niet te degraderen, dus hier mis je niets :-0

• 20 Maart 2010 - 19:01

Arman:

Sien, wat een geweldige foto's!! Klinkt echt goed weer wat je allemaal meemaakt! Heel veel plezier nog!

liefs

• 20 Maart 2010 - 22:26

Lin:

Lieve Sien,
    Wat een mooie foto's, echt heel gaaf. Jij ziet echt een ontzettende hoop hele mooie dingen... Ik kan me voorstellen dat je dit nu verkiest boven het ziekenhuis:)!
    Goed om te lezen dat je nu een reismaatje hebt, wel zo gezellig!
    Hou ons op de hoogte van je avonturen, kus

• 22 Maart 2010 - 11:04

Mo:

Lieve Sinai,

Ik geniet weer volop van je vakantieverhalen. Gelukkig is hier in Nederland ook de lente aangebroken en hebben wij ook een zonnetje! Nog veel plezier. X Mo

• 27 Maart 2010 - 04:38

Karin :

Hoi Sina, Het ziet er indrukwekkend uit al die prachtige foto's. Wat zul je genieten. Nog heel veel reisplezier en blijf uit de buurt van de ziekenhuizen.
    groetjes Karin (uit dat leidse ziekenhuis)